ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanaklı Volovan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898256)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:51 PM

İspanaklı Volovan
 
MALZEMELER:

8 Yaprak Milföy Hamuru

500 gr Ispanak ( sadece yaprak kısımları )

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağ

yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz

tuz, karabiber

Yarım su bardağı kaşar peyniri ( rendelenmiş)

1 yumurta sarısı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

YAPILIŞI:

1) Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Soğan ve Sarmısaklarınızı kıyın.

2) Milföy hamurlarınızı tezgahın üzerine yerleştirin.

3) Bir bardak ( su bardağı ) yardımı ile 8 tane yuvarlak çıkartın. 4 tanesinden de daha küçük bir bardak yardımıyla ( çay bardağı olabilir ) yuvarlak ama içi boş hamurlar elde edin.

4) Büyük hamurların üzerine içi boş hamurları yerleştirin. hamurun fazla kabarmaması için boşluktaki hamurların bir kaç yerine çatalla delikler açın.

5) Volovan hamurları yağlı kagıda yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200-220 dereceli ayarlı fırında hafif kızarana kadar pişirin.

6) Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun.

7) Ispanakları ekleyip bir kaç dakika kavurun, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın. Bir kaç dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğumaya bırakın.

8) Fırında pişmiş volovanların ortasındaki boşluklara ıspanaklı karışımı paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri serpin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.

9) 180 dereceli fırında peynirler eriyıp kızarana kadar bekletin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis edin.

AFİYET OLSUN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.