Pilav Ve Makarnaların Servis Edilmeleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Ve Makarnaların Servis Edilmeleri



PİLÂV VE MAKARNALARIN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ

Batı ülkelerinde pilâv ve makarna ordövrden sonra servis yapılır Fakat Türk sofrasında makarna ve pilav tatlıdan önceki son yemektir Batı usûllerine göre donatılmış bir sofrada bile olsa Türkiye'de yemek veren Türklerin bizim usûlümüzü uygulamaları doğru olur

Pilâv yenirken bıçak kullanılmaz Kaşık da kullanılmaz Pilâv çatalla yenir

Makarna yenirken bıçak ya da kaşık değil çatal kullanılır Ancak İtalyan usûlü uzun makarnalarda kaşığın yardımı gerekmektedir Bu takdirde sağ eldeki çataiı batırdığımız makarnaları sol elimize aldığımız kaşığın içinin yardımı ile çatala rulolar halinde sarmak ve ondan sonra lokmayı ağıza götürmek gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.