ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Pilav Ve Makarnaların Servis Edilmeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=894505)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:30 PM

Pilav Ve Makarnaların Servis Edilmeleri
 
PİLÂV VE MAKARNALARIN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ

Batı ülkelerinde pilâv ve makarna ordövrden sonra servis yapılır. Fakat Türk sofrasında makarna ve pilav tatlıdan önceki son yemektir. Batı usûllerine göre donatılmış bir sofrada bile olsa Türkiye'de yemek veren Türklerin bizim usûlümüzü uygulamaları doğru olur.

Pilâv yenirken bıçak kullanılmaz. Kaşık da kullanılmaz. Pilâv çatalla yenir.

Makarna yenirken bıçak ya da kaşık değil çatal kullanılır. Ancak İtalyan usûlü uzun makarnalarda kaşığın yardımı gerekmektedir. Bu takdirde sağ eldeki çataiı batırdığımız makarnaları sol elimize aldığımız kaşığın içinin yardımı ile çatala rulolar halinde sarmak ve ondan sonra lokmayı ağıza götürmek gerekir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.