|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anilar, çanakkale, cesaret, marşi, savaşindan |
![]() |
Çanakkale Savaşindan Anilar (Cesaret Marşi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanakkale Savaşindan Anilar (Cesaret Marşi)Azman Dede Balıkesir`de son gömdüğümüz Çanakkale gazisi İvrindi'nin Mallıca >köyünden 104 yaşında Azman Dede idi ![]() boyu,dev >görünümüyle insan azmanı sayılmış herkes ona azman demeye başlamış,soyadı >kanunu çıkınaca da Azman soyadını almıştı ![]() >unutulmuştu ![]() >kahvesinde kendisiyle görüştüm ![]() ![]() biri >yardımcı oldu ![]() ![]() >sesine alışkın olduğundan anladı ![]() ![]() >Çanakkale`ye geldiğinde o koca ihtiyar sarsıla sarsıla, hıçkırıklar içinde >ağlamaya başladı ![]() bize >de duyurmak için bağıra bağıra anlatmaya başladı : > >-"Bir hücum sırasında bölük erimişti ![]() istedi ![]() >Gece yarısı siperleri takviye için istediğimiz askerler geldi ![]() askere >alınmış gencecik insanlardı ![]() üç-dört >asker vardı ki hemen dikkatimizi çekti ![]() ![]() >gelenlerle tek tek ilgileniyor, karanlıkta el yordamıyla >üstlerini başlarını düzeltiyor, sabah yapılacak olan süngü hücumuna >hazırlıyordu ![]() > >Sıra o çocuklara geldiğinde, o cıvıl cıvıl şarkı söylerek gelen çocuklar >birden çakı gibi oldular ![]() >"Yavrum siz kimsiniz?",içlerinden biri; "Mektebi Sultanisi talebeleriyiz >Vatan için ölmeye geldik! ![]() ![]() ![]() çocuklara ![]() >Bu savaş için çok küçüktüler ![]() ![]() >Onlarla ilgilendim ![]() ![]() ![]() böyle >takılır ![]() >Düşmana şöyle saldırılır! ![]() ![]() ![]() gösterdim ![]() > >Siperlerin arkasında ay ışığında sabaha kadar talim yaptık ![]() ışımadan >biraz dinlensinler diye siperlere girdik ![]() gibi >olunca hep yaptıkları gibi düşman gemileri gelip siperlerimizi bombalamaya >başladı lar ![]() ![]() minare >gibi alevler yükseliyor birgün önce ölenlerin kol, bacak, el, ayak gibi >parçaları havaya kalkan toprakla siperlere düşüyordu ![]() üzerimizden >ıslık çalarak geçiyordu ![]() ![]() >yüzbaşı "Azman yandık! ![]() ![]() >siperin köşesini işaret etti ![]() çiçek >toplarmış gibi neşeli olan o çocuklar siperin bir köşesinde sanki bir yumak >gibi birbirine sarılmış tir tir titriyorlardı ![]() ile >ilk defa karşılaşıyorlardı ![]() >Ürkmüşlerdi ![]() ![]() >Muharebede bir ürküntü panik meydana getirebilirdi ![]() >yaklaşırken içlerinden biri avaz avaz bir marş söylemeye başladı! ![]() ![]() > >Annem beni yetiştirdi bu yerlere yolladı > >Al sancağı teslim etti Allah'a ısmarladı > >Boş oturma çalış dedi hizmet eyle vatana > >Sütüm sana helal olmaz saldırmazsan düşmana > >Baktım hemen biraz sonra ona bir arkadaşı daha katıldı ![]() biri >daha ![]() ![]() ![]() ![]() söylüyorlar ![]() >avaz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() takmış, >tüfeklerine sımsıkı sarılmış, gözleri yuvalarından >fırlamış dişler kenetlenmiş bekliyorlardı ![]() > >O an geldi ![]() ![]() ![]() ![]() >tabur, bütün alay cephenin her yerinden fırladık ![]() o >anda, o çocuklar kurulmuş gibi siperlerden fırlayıverdiler ![]() >İşte o an ![]() ![]() geri >düştüler ![]() ![]() >önünden gitmiyor ![]() ![]() ![]() >ağlıyorum! ![]() ![]() > >Azman dede ağlıyordu ![]() ![]() ![]() > >Kahveci gözyaşları içinde bize çay getirdi ![]() ağlar ![]() >Niye ağladığını bugün ilk defa anlattı ![]() ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|