|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, karidesli, malzemesi, mantar, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Karidesli Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKaridesli mantar Karidesli mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram karides 1-2 sap maydanoz 500 gram iri mantar 200 ml zeytinyağı 2-3 yemek kaşığı limon suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Karidesleri çiğ olarak ayıklayın Sırtlarını bıçakla yarıp çıkarın Kekik veya maydanozu kıyın Mantarları 1 cm kalınlığında dilimleyin Mantarları 2 porsiyona ayırıp 200 ml zeytinyağında 2-3 dk kızartın Delikli kepçe ile çıkartıp, yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın Daha sonra karidesleri kızgın yağa koyup her iki tarafını kızartın Tuz ve karabiberle tatlandırıp tavadan çıkartın Kekik ve maydanozu, limon suyu ve 6 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, mantarlara katın Tuz ve karabiberleyin Karidesleri birlikte sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|