![]() |
Karidesli Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karidesli mantar
Karidesli mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram karides 1-2 sap maydanoz 500 gram iri mantar 200 ml. zeytinyağı 2-3 yemek kaşığı limon suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Karidesleri çiğ olarak ayıklayın. Sırtlarını bıçakla yarıp çıkarın. Kekik veya maydanozu kıyın. Mantarları 1 cm kalınlığında dilimleyin. Mantarları 2 porsiyona ayırıp 200 ml zeytinyağında 2-3 dk kızartın. Delikli kepçe ile çıkartıp, yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Daha sonra karidesleri kızgın yağa koyup her iki tarafını kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp tavadan çıkartın Kekik ve maydanozu, limon suyu ve 6 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, mantarlara katın. Tuz ve karabiberleyin. Karidesleri birlikte sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.