|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, keşkek, malzemesi, sebze, tarifi, turhal, usulü, yapılışı, yemekleri |
Turhal Usulü Keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turhal Usulü Keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTurhal usulü keşkek Turhal usulü keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 su bardağı yarma (bulgurluk buğday) 1/2 su bardağı nohut 1/2 kilogram yağsız kuzu kuşbaşı 1 yemek kaşığı çemen 2 yemek kaşığı tereyağı pulbiber tuz karabiber Hazırlanışı: Ayıklayıp yıkadığınız nohutları 1 gece suda bekletin Yarmaları iyice ayıklayıp yıkayın ve hafifçe yumuşayana kadar haşlayın Şişmiş nohutları, haşlanmış yarmayı, eti , çemen ve 1 yemek kaşığı tereyağını genişçe bir tencereye koyun Malzemenin üstünü aşacak şekilde su ilave edin Tuzlayıp, biberleyin Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte tencerenin kapağı yarım açık bırakarak 4 saat kadar pişirin Kalan tereyağını, pul biberle tavada kızdırın Keşkeği tereyağını da ilave edip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|