![]() |
Turhal Usulü Keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Turhal usulü keşkek
Turhal usulü keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 su bardağı yarma (bulgurluk buğday) 1/2 su bardağı nohut 1/2 kilogram yağsız kuzu kuşbaşı 1 yemek kaşığı çemen 2 yemek kaşığı tereyağı pulbiber tuz karabiber Hazırlanışı: Ayıklayıp yıkadığınız nohutları 1 gece suda bekletin. Yarmaları iyice ayıklayıp yıkayın ve hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Şişmiş nohutları, haşlanmış yarmayı, eti , çemen ve 1 yemek kaşığı tereyağını genişçe bir tencereye koyun. Malzemenin üstünü aşacak şekilde su ilave edin. Tuzlayıp, biberleyin. Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte tencerenin kapağı yarım açık bırakarak 4 saat kadar pişirin. Kalan tereyağını, pul biberle tavada kızdırın. Keşkeği tereyağını da ilave edip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.