ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Turhal Usulü Keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781723)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:27 PM

Turhal Usulü Keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Turhal usulü keşkek
Turhal usulü keşkek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 su bardağı yarma (bulgurluk buğday)
1/2 su bardağı nohut
1/2 kilogram yağsız kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı çemen
2 yemek kaşığı tereyağı
pulbiber
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Ayıklayıp yıkadığınız nohutları 1 gece suda bekletin.
Yarmaları iyice ayıklayıp yıkayın ve hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.
Şişmiş nohutları, haşlanmış yarmayı, eti , çemen ve 1 yemek kaşığı tereyağını genişçe bir tencereye koyun. Malzemenin üstünü aşacak şekilde su ilave edin. Tuzlayıp, biberleyin. Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte tencerenin kapağı yarım açık bırakarak 4 saat kadar pişirin. Kalan tereyağını, pul biberle tavada kızdırın. Keşkeği tereyağını da ilave edip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.