|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, hazırlanışı, malzemesi, pirinçli, sebze, soğan, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPirinçli soğan dolması Pirinçli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dk 4 kişilik Malzemeler: 250 gram baldo pirinç 2 adet dolmalık soğan 80 gram tereyağı 100 ml beyaz şarap500 ml sebze suyu200 gram rendelenmiş parmezan peyniri 1 diş sarmısak 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyun, yatay olarak ortadan ikiye kesin, 2 dakika tuzlu suda haşlayın Soğuk suya tutup kenarlardan 2 cm kalınlık kalacak şekilde iç kısımlarını oyun İçini oyduğunuz soğanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin Çıkan içleri ince ince kıyın![]() Tereyağını bir tencerede eritin Kıyılmış soğan ve pirinci katıp pembeleştirin Karışıma beyaz şarap ilave edin![]() Karıştırarak 25-30 dakika pişirin Pişerken yavaş yavaş 350 ml sıcak sebze suyunu ilave edin 120 gr parmezan, sarmısak, tuz ve karabiber ile tatlandırın Kıyılmış maydanozu katın Hazırladığınız karışımı soğanlara doldurun Üzerlerine 80 gr parmezanı serpin 150 ml sıcak sebze suyunu ilave edip 200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 15-20 dakika kızartın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|