ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781711)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:29 PM

Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Pirinçli soğan dolması
Pirinçli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dk
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram baldo pirinç
2 adet dolmalık soğan
80 gram tereyağı
100 ml. beyaz şarap
500 ml. sebze suyu
200 gram rendelenmiş parmezan peyniri
1 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları soyun, yatay olarak ortadan ikiye kesin, 2 dakika tuzlu suda haşlayın. Soğuk suya tutup kenarlardan 2 cm. kalınlık kalacak şekilde iç kısımlarını oyun. İçini oyduğunuz soğanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Çıkan içleri ince ince kıyın.
Tereyağını bir tencerede eritin. Kıyılmış soğan ve pirinci katıp pembeleştirin. Karışıma beyaz şarap ilave edin.
Karıştırarak 25-30 dakika pişirin. Pişerken yavaş yavaş 350 ml. sıcak sebze suyunu ilave edin. 120 gr. parmezan, sarmısak, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıyılmış maydanozu katın. Hazırladığınız karışımı soğanlara doldurun. Üzerlerine 80 gr. parmezanı serpin. 150 ml. sıcak sebze suyunu ilave edip 200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 15-20 dakika kızartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.