|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, patlıcan, sebze, tarifi, yapılışı, yelpazesi, yemekleri |
Patlıcan Yelpazesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Yelpazesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPatlıcan yelpazesi Patlıcan yelpazesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dk 4 kişilik Malzemeler: 4 adet küçük boy patlıcan 3 adet taze soğan 6 dal maydanoz 4 adet orta boy domates 400 gram mantar 8 yemek kaşığı zeytinyağı 40 gram parmezan peyniri 40 gram galeta unu 80 gram kaşar rendesi süslemek için nane yaprakları tuz karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları alt kısmından sapına kadar yelpaze biçiminde birkaç dilime ayırın Dilimlerin arasına tuz serpiştirin ve kağıt mutfak havlusu üzerine sularını salmaları için bırakın Fırını 1900 de ısıtın Taze soğanları temizleyin Sadece beyaz ve açık yeşil kısımlarını dilimleyin Domatesleri dilimleyin Maydanozu ince kıyın Mantarları temizleyip doğrayın Bir tavada zeytinyağını ısıtın Mantarları yağa ilave edip saldıkları suyu çekene kadar pişirin Taze soğanları katın ve 2 dakika kavurun Maydanoz, parmesan peyniri ve galeta ununu ekleyin Mantarlı harcı tuzlayıp biberleyin Patlıcanları kurulayın, bir fırın kabına yerleştirin Mantarlı harçla domates dilimlerini patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin Kaşar peynirini patlıcanların üstüne serpin Patlıcanları sıcak fırının alttan 2 rafında 30 dakika fırınlayın Servis yapmadan önce nane dilimleriyle süsleyin Dilerseniz patlıcanları boydan uzunlamasına yarıya bölüp ortasını çıkararak veya bütün halde bırakıp içini oyarak da dolmanızı hazırlayabilirsiniz Harcınıza mantardan önce kıyma da katarak zenginleştirebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|