ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan Yelpazesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781619)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:44 PM

Patlıcan Yelpazesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Patlıcan yelpazesi
Patlıcan yelpazesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dk
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet küçük boy patlıcan
3 adet taze soğan
6 dal maydanoz
4 adet orta boy domates
400 gram mantar
8 yemek kaşığı zeytinyağı
40 gram parmezan peyniri
40 gram galeta unu
80 gram kaşar rendesi
süslemek için nane yaprakları
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları alt kısmından sapına kadar yelpaze biçiminde birkaç dilime ayırın. Dilimlerin arasına tuz serpiştirin ve kağıt mutfak havlusu üzerine sularını salmaları için bırakın. Fırını 1900 de ısıtın.
Taze soğanları temizleyin. Sadece beyaz ve açık yeşil kısımlarını dilimleyin. Domatesleri dilimleyin. Maydanozu ince kıyın. Mantarları temizleyip doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mantarları yağa ilave edip saldıkları suyu çekene kadar pişirin. Taze soğanları katın ve 2 dakika kavurun. Maydanoz, parmesan peyniri ve galeta ununu ekleyin. Mantarlı harcı tuzlayıp biberleyin.
Patlıcanları kurulayın, bir fırın kabına yerleştirin. Mantarlı harçla domates dilimlerini patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin. Kaşar peynirini patlıcanların üstüne serpin.
Patlıcanları sıcak fırının alttan 2. rafında 30 dakika fırınlayın. Servis yapmadan önce nane dilimleriyle süsleyin. Dilerseniz patlıcanları boydan uzunlamasına yarıya bölüp ortasını çıkararak veya bütün halde bırakıp içini oyarak da dolmanızı hazırlayabilirsiniz. Harcınıza mantardan önce kıyma da katarak zenginleştirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.