|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, sebze, sebzeler, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri, yoğurt |
![]() |
Yoğurt Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYoğurt soslu sebzeler Yoğurt soslu sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 1 kilogram ıspanak 500 gram bebe havucu 1 kilogram karnıbahar 400 gram taze fasulye 300 gram yağlı yoğurt 2 adet yumurta 50 gram ay çekirdeği 1 demet taze soğan 2 diş sarmısak 300 gram süzme yoğurt 2 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı toz şeker tuz Hazırlanışı: Ispanağı ayıklayıp yıkayın, 15 yaprağı bir kenara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız ıspanak yapraklarını tuzlu suda blanşe edin ve kağıt havlu üzerine yayın ![]() ![]() ![]() Havuçları yıkayın, soyun, sap tarafından bir parça bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı yoğurdu süzgece koyup süzülmeye bırakın ![]() Yumurtaları katı pişirin ve soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Süzdüğünüz yoğurdu süzme yoğurtla iyice çırparak karıştırın ![]() ![]() ![]() Pişmiş yumurtaları ince kıyın ![]() ![]() Havuç, fasulye ve karnabaharı hafif tuzlu suda, ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin ![]() ![]() Sebzeleri iyice süzülmüş olarak tabağa alın ve sosun bir miktarını üzerlerine gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|