ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yoğurt Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781593)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:49 PM

Yoğurt Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Yoğurt soslu sebzeler
Yoğurt soslu sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram ıspanak
500 gram bebe havucu
1 kilogram karnıbahar
400 gram taze fasulye
300 gram yağlı yoğurt
2 adet yumurta
50 gram ay çekirdeği
1 demet taze soğan
2 diş sarmısak
300 gram süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz

Hazırlanışı:
Ispanağı ayıklayıp yıkayın, 15 yaprağı bir kenara ayırın. Kalan ıspanakları bir tencereye koyup orta ateşte ağzı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu sıkıp iri iri kıyın. Tuzla tatlandırın.
Ayırdığınız ıspanak yapraklarını tuzlu suda blanşe edin ve kağıt havlu üzerine yayın. Kıyılmış ıspanakları hafifçe yağladığınız küçük bir kepçenin içine bastırıp top yapın. Ayırdığınız yapraklara sarın.
Havuçları yıkayın, soyun, sap tarafından bir parça bırakın. Karnabaharı ayıklayın, yıkayın ve küçük parçalara ayırın.Fasulyeleriayıklayın,mut-fak ipliği ile bağlayıp 6 demet yapın. Sebzelerin üzerine nemli bir bez örtün.
Yağlı yoğurdu süzgece koyup süzülmeye bırakın.
Yumurtaları katı pişirin ve soyun. Ay çekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin. Taze soğanları ayıklayın, beyaz ve açık yeşil kısımlarını incecik kıyın. Sarmısakları soyun ve ezin.
Süzdüğünüz yoğurdu süzme yoğurtla iyice çırparak karıştırın. Sarmısak, soğanların 2/3si, köri ve kimyonu katın. Daha sonra tuz ve şeker ile tatlandırın.
Pişmiş yumurtaları ince kıyın. Yarısını sosa karıştırın.
Havuç, fasulye ve karnabaharı hafif tuzlu suda, ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin. Ispanak toplarını delikli bir kaba koyup benmaride ısıtın.
Sebzeleri iyice süzülmüş olarak tabağa alın ve sosun bir miktarını üzerlerine gezdirin. Kalan soğanları, ayçiçeği çekirdeklerini ve kıyılmış yumurtaları da serptikten sonra servis yapın. Kalan sosu yanında sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.