|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, türlüsü, yapılışı, yemekleri |
Sebze Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebze türlüsü Sebze türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 400 gram ufak patates 300 gram havuç 300 gram brüksel lahanası 300 gram dolmalık biber 400 ml sebze suyu 40 gram margarin 1 tatlı kaşığı un 2 yemek kaşığı domates püresi 1/2 demet kekik 100 gram kremşanti 2 yemek kaşığı acı biber sosu 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün Havuçları ise soyup verev dilimleyin Brüksel lahanasını ayıklayın Dolmalık biberleri dörde bölüp içlerini temizleyin, yıkayın ve baklava şeklinde doğrayın Sebze suyunu kaynatın Tuz, karabiber ile tatlandırın Patates ve brüksel lahanalarını ilave edip ağzı kapalı olarak 15 dk pişirin 5 Dkda havuçları 10 dk dolmalık biberleri katın Pişirdiğiniz sebzeleri süzün, suyunu bir kaba alın Margarini bir tencerede eritin, un ve domates püresini katıp kavurun Yavaş yavaş sebze suyunu ilave edip karıştırarak 5 dk kaynatın Kekik yapraklarını saplarıından ayırın Kremşantiyi sosa karıştırıp biber sosu, tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın Maydanozu yıkayıp kıyın Sebzeleri sosa katın ve ısıtın Üzerilerine maydanoz serpip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|