![]() |
Mantar Soteli Patates Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Soteli Patates Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMantar soteli patates köftesi Mantar soteli patates köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 120 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 150 gram ıspanak 135 gram zeytinyağı 120 gram irmik 120 gram un 3 adet yumurta sarısı 60 gram arpacık soğanı 1 diş sarmısak 300 gram taş mantarı veya kep mantarı 150 gram domates 2 dal kekik 20 gram tereyağı 8 adet adaçayı yaprağı muskat nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesler kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 30 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri süzün ve kabuklarını soyup ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() 60 ml ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağı ve tereyağını kızdırın ![]() Patates dilimlerini orta ateşte açık kahverengi oluncaya kadar kızartın, (sonuna doğru 4 adet adaçayı yaprağı ile beraber kavurun) tuz, biber ekin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|