ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantar Soteli Patates Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781424)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:17 PM

Mantar Soteli Patates Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Mantar soteli patates köftesi
Mantar soteli patates köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 120 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram patates
150 gram ıspanak
135 gram zeytinyağı
120 gram irmik
120 gram un
3 adet yumurta sarısı
60 gram arpacık soğanı
1 diş sarmısak
300 gram taş mantarı veya kep mantarı
150 gram domates
2 dal kekik
20 gram tereyağı
8 adet adaçayı yaprağı
muskat
nişasta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesler kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 30 dakika haşlayın. Ispanakları temizleyin, kaynar tuzlu suda kısa bir süre haşlayın, soğuk sudan geçirin, sularını sıkın. Ispanağı 15 ml. zeytinyağı ile mutfak robotunda püre haline getirin.
Patatesleri süzün ve kabuklarını soyup ezin. Ispanak, ezilmiş patatesler, irmik, un, yumurta sarısı, tuz, biber ve muskat ekleyip yoğurun. Nişasta serpilmiş tezgahta 6 cm. kalınlığında rulo yapın. 2 cm. kalınlığında dilimlere kesin.
Soğan ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, dörde bölün. Domateslerin kabuklarını soyun, sekize bölün, çekirdeklerini çıkartın.
60 ml. zeytinyağını kızdırın, mantarları hafifçe kavurun. Soğan ve sarmısak ilave edip açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Domates ve kekik yaprakları ekleyip ateşten alın.
Kalan zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
Patates dilimlerini orta ateşte açık kahverengi oluncaya kadar kızartın, (sonuna doğru 4 adet adaçayı yaprağı ile beraber kavurun) tuz, biber ekin. Mantarlar, patates dilimleri ve kalan adaçayı yaprakları ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.