![]() |
Mantar Soteli Patates Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantar soteli patates köftesi
Mantar soteli patates köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 120 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 150 gram ıspanak 135 gram zeytinyağı 120 gram irmik 120 gram un 3 adet yumurta sarısı 60 gram arpacık soğanı 1 diş sarmısak 300 gram taş mantarı veya kep mantarı 150 gram domates 2 dal kekik 20 gram tereyağı 8 adet adaçayı yaprağı muskat nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesler kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 30 dakika haşlayın. Ispanakları temizleyin, kaynar tuzlu suda kısa bir süre haşlayın, soğuk sudan geçirin, sularını sıkın. Ispanağı 15 ml. zeytinyağı ile mutfak robotunda püre haline getirin. Patatesleri süzün ve kabuklarını soyup ezin. Ispanak, ezilmiş patatesler, irmik, un, yumurta sarısı, tuz, biber ve muskat ekleyip yoğurun. Nişasta serpilmiş tezgahta 6 cm. kalınlığında rulo yapın. 2 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Soğan ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, dörde bölün. Domateslerin kabuklarını soyun, sekize bölün, çekirdeklerini çıkartın. 60 ml. zeytinyağını kızdırın, mantarları hafifçe kavurun. Soğan ve sarmısak ilave edip açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Domates ve kekik yaprakları ekleyip ateşten alın. Kalan zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Patates dilimlerini orta ateşte açık kahverengi oluncaya kadar kızartın, (sonuna doğru 4 adet adaçayı yaprağı ile beraber kavurun) tuz, biber ekin. Mantarlar, patates dilimleri ve kalan adaçayı yaprakları ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.