|
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, istakoz, malzemesi, sebzeli, tarifi, yapılışı |
Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli ıstakoz çorbası Sebzeli ıstakoz çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 6 kişilik Malzemeler: 50 gram pırasa 90 ml zeytinyağı 600 gram patates tuz 200 gram sultani bezelye 8 adet jumbo karides 50 gram süt kreması 45 ml kırmızı şarap 1 tatlı kaşığı salça 1 adet çubuk vanilya 4 dal tarhun otu karabiber 2 adet haşlanmış istakoz 160 gram kereviz 100 gram taze rezene 150 gram soğan 300 gram havuç 30 gram toz keraviye Hazırlanışı: Haşlanmış ıstakozun kıskaçları, kafası ve kuyruğunu gövdeden ayırın Kabukları makasla kesip etlerini çıkartın Bağırsaklarını temizleyin, soğuk suyla yıkayın Üstünü nemli bir bezle örterek buzdolabında bekletin Kabuklarını iri parçalara kıyın Pırasayı temizleyin, kerevizi soyun Rezeneyi ortadan ikiye kesin, soğanı soyun ve hepsini irice küp şeklinde doğrayın Büyükçe bir tencerede zeytinyağını kızdırın, ıstakoz kabuklarını harlı ateşte 10 dakika kavurun Ateşi kısıp 20 dakika daha kavurun Salça, sebzeler ve keraviyeyi de koyup,10 dakika daha kavurun Şarabı ekleyin, alkolü uçana kadar kaynatın 4 litre su ilave edin ve kısık ateşte 15 saat pişirin Süzgeçten geçirip tekrar 18 litre kalana kadar kaynatın Süzgecin üzerine yayılmış tülbentten geçirin Tuz ve karabiber ekin Havuçları soyun, ince verev dilimlere kesin Patatesleri soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin Soğuk suyun içinde bekletin Sultani bezelyeleri 2 cm, rezeneyi 1 cm eninde kesin Istakoz etini küçük parçalara doğrayın Karidesleri temizleyin, ortadan ikiye kesin, bağırsaklarını temizleyin Istakoz suyunu ısıtın Patatesleri 15 dakika haşlayın Haşlama süresinin 10 dakikasında havuç ve rezeneyi, 12 dakikasında sultani bezelyeleri, son 3 dakikasında da ıstakoz ve karidesi ilave edin Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve özünü kazıyın Özün yarısını çorbaya katın, yarısını krema ile karıştırın Çorbayı tabaklara paylaştırın, üzerine krema ve tarhun otu yaprakları koyarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|