|
|
Konu Araçları |
çorbası, fasulye, hazırlanışı, kırmızı, malzemesi, tarifi, yapılışı |
Kırmızı Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKırmızı fasulye çorbası Kırmızı fasulye çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 8 kişilik 564 kalori Malzemeler: 300 gr soğan 60 ml zeytinyağı 45 gr çemen tohumu 4 diş sarmısak 1 4 yaprak defne 2 lt sebze suyu 250 ml sherry 500 gr sucuk 1 kg haşlanmış kırmızı fasulye 2 demet taze kişniş 3 adet acı kırmızı biber 400 gr süzme yoğurt pul biber Çorbanın baharatlı tadını yoğunlaştırmak için baharatlı sucuk kullanabilirsiniz Hazırlanışı: Soğanları küp doğrayın Zeytinyağı ile şeffaf oluncaya kadar kavurun Havanda dövülmüş çemen tohumlarını ve sarmısakları ekleyin Barbunyalar, defne yaprakları ve sıcak sebze suyunu ilave edin Orta ateşte 20 dakika pişirin Defne yapraklarını çorbadan çıkartıp, çorbayı el blender’i ile püre haline getirin Sherry’i ekleyip bir taşım daha kaynatın Sucuğu ince dilimlere kesin Yağsız tavada aralıklarla çevirerek 5 dakika kavurun Kendi yağı ile beraber çorbaya katın Kırmızı fasulyeyi soğuk sudan geçirip pul biber ile çorbaya ekleyin Kişnişi ve çekirdekleri temizlenmiş biberleri ince doğrayıp yoğurt ile karıştırın Tortillaları üst üste koyun, verevlemesine ince kesin Porsiyonlar halinde yağsız tavada hafif kızartın Çorbayı kaselere paylaştırın Kişnişli yoğurttan kaşıkla parçalar alıp çorbaya koyun Tortillalar ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|