Biberli Balık Gulaş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Balık GulaşBiberli balık gulaş Biberli balık gulaş Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 350 kalori Malzemeler: 800 gram sudak fileto (derisiz) 150 gram kırmızı soğan 75 ml sıvı yağ60 gram biber salçası 30 gram kırmızı tatlı toz biber 1 tatlı kaşığı keraviye 300 ml kırmızı şarap200 ml haşlanmış balık suyu1 demet dereotu acı pul biber tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve ince şerit şeklinde doğrayın ![]() Soğanları temizleyin, halka şeklinde doğrayın Büyükçe bir tencerede 30 ml yağı kızdırın, biberler ve soğanları kavurun Salça, toz biber ve keraviyeyi ekleyip bir süre daha kavurun![]() Şarap ilave edin ve üstü kapalı, orta ateşte 15 dakika pişirin ![]() Balıkları 2 cm büyüklüğünde küp şeklinde kesin![]() Tavada 45 ml yağı kızdırın Balıkların her tarafı kızaracak şekilde 5 dakika kavurun![]() Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın ![]() Balıklar ve balık suyunu tenceredeki biberlere katın ve 5 dakika daha pişirin ![]() Tencereyi ateşten alın, ince kıyılmış dereotunu gulaşa karıştırın ve yanında şerit makarna ile servis yapın |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|