![]() |
Biberli Balık Gulaş
Biberli balık gulaş
Biberli balık gulaş Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 350 kalori Malzemeler: 800 gram sudak fileto (derisiz) 150 gram kırmızı soğan 75 ml. sıvı yağ 60 gram biber salçası 30 gram kırmızı tatlı toz biber 1 tatlı kaşığı keraviye 300 ml. kırmızı şarap 200 ml. haşlanmış balık suyu 1 demet dereotu acı pul biber tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve ince şerit şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Büyükçe bir tencerede 30 ml. yağı kızdırın, biberler ve soğanları kavurun. Salça, toz biber ve keraviyeyi ekleyip bir süre daha kavurun. Şarap ilave edin ve üstü kapalı, orta ateşte 15 dakika pişirin. Balıkları 2 cm. büyüklüğünde küp şeklinde kesin. Tavada 45 ml. yağı kızdırın. Balıkların her tarafı kızaracak şekilde 5 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Balıklar ve balık suyunu tenceredeki biberlere katın ve 5 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın, ince kıyılmış dereotunu gulaşa karıştırın ve yanında şerit makarna ile servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.