ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biberli Balık Gulaş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780926)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:20 PM

Biberli Balık Gulaş
 
Biberli balık gulaş
Biberli balık gulaş

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
350 kalori Malzemeler:

800 gram sudak fileto (derisiz)
150 gram kırmızı soğan
75 ml. sıvı yağ
60 gram biber salçası
30 gram kırmızı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı keraviye
300 ml. kırmızı şarap
200 ml. haşlanmış balık suyu
1 demet dereotu
acı pul biber
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve ince şerit şeklinde doğrayın.
Soğanları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Büyükçe bir tencerede 30 ml. yağı kızdırın, biberler ve soğanları kavurun. Salça, toz biber ve keraviyeyi ekleyip bir süre daha kavurun.
Şarap ilave edin ve üstü kapalı, orta ateşte 15 dakika pişirin.
Balıkları 2 cm. büyüklüğünde küp şeklinde kesin.
Tavada 45 ml. yağı kızdırın. Balıkların her tarafı kızaracak şekilde 5 dakika kavurun.
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Balıklar ve balık suyunu tenceredeki biberlere katın ve 5 dakika daha pişirin.
Tencereyi ateşten alın, ince kıyılmış dereotunu gulaşa karıştırın ve yanında şerit makarna ile servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.