Kayısılı Çatni |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı ÇatniKayısılı çatni Kayısılı çatni Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 adet hindi göğsü 50 gram arpacık soğan 1 diş sarmısak 150 gram kuru kayısı 1 adet kırmızı dolmalık biber 2 yemek kaşığı sıvıyağ 5 yemek kaşığı sirke 200 gram kayısı reçeli 1 tatlı kaşığı kıyılımış taze kişniş tuz karabiber Çatni yemeklerin yanında sunulan Hint mutfağı kaynaklı bir çeşit sostur Hazırlanışı: Soğanı, sarmısağı ve kayısıları incecik kıyın Dolmalık biberi uzunlamasına yarıya bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra incecik kıyın Sıvıyağı bir tavada ısıtın Sarmısak ve soğanı renk almadan kavurun Kayısı ve dolmalık biberi ekleyip hemen sirke ve 75 ml su katın Kayısı reçelini ekleyin Üstü kapalı olarak 4-5 dakika pişirin Tuz biber serpiştirin Kıyılmış kişnişi de katıp karıştırın Ateşten alıp, soğumaya bırakın Bu sırada hindi göğsünü derili kısmı alta gelecek şekilde tezgaha yatırın, birkaç dilime ayırın Derili kısmı altta kalacak şekilde yağsız bir tavaya koyun Orta ateşte pişirin Etleri çevirip 225oC ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 8-10 dakika pişirin Hindi göğüslerini dinlenmeye bırakıp tuz biber serpiştirin İnce dilimlenmiş olarak çatni ile birlikte servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|