Efrasiyab'ın Hikâyeleri |
09-07-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Efrasiyab'ın HikâyeleriEFRASİYAB'IN HİKAYELERİ - İhsan Oktay Anar Kitap Hakkında: Efrasiyab'ın Hikayeleri, İhsan Oktay Anar'ın okuduğum ikinci kitabı Ve bana öyle geldi ki çokacele yazılmış bir kitap bu Ölçüp tartmadan sanki okuyucusunu kaçırmak istemeyen bir yazarın 'kitap olsun da' anlayışı taşıdığı izlenimi veriyor Bu hem haksızlık, hemde yazarın itibarının sarsılmasından başka bir şey değil Oysa Puslu Kıtalar Atlası ne kadar farklı bir tat getirmişti beraberinde İhsan Oktay Anar'ın kullandığı dil pek de Cumhuriyet dönemi olaylarına uygun değil Havada kalıyor bazı yaşanmışlar böyle olunca Kendimi aldatılmış gibi hissettim sonuçta Açıkçası okurken, 'bu kitap ne zaman bitecek' sorusunu sormak, bana o kitabın kaderi açısından acı geliyor Bu yüzden yazarlar kendilerini düşündükleri kadar okuru ve özellikle kitabı da düşünmeliler Kitabın İncileri: Kavuşunca meşk, kavuşamayınca aşk olduğu galiba doğruydu 24 zirveler yaşamak için değil, erişmek için olmalıydı 136 bilmesi gereken asıl şeyi bilmiyordu 137 Her insan ancak bilmediği şeyden korkar Korkusunu yenmek için bilmek ister Fakat bilmesi için araması gerekir 204 eğer insan bir şeyi arıyorsa, onu bulmuş ve ona kavuşmuş da değildir Kavuşamadığı şeye erişmek için can atar 204 Korkudan arayışa, arayıştan ise aşka geçtik 204 Ne korku, ne arayış, ne de aşk bizi şaşırtıyor Bu duygular, gönlümüzde çoktan dinmiş fırtınalar gibi 204 Arayış bitince, aranan şey artık bir kez bulunduğu için, korku da aşk da biter 204 Ebedî bir uykuda, ebedî düşler vardır 220 Sadece, bir düş bitip diğeri başlayacak işte 221 Cenneti görmemiz için gözlerimizi açmamız değil, belki de kapamamız gerekir 221 |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|