İrmik Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Tatlısı Tarifleri







İrmik Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1 bardak irmik
  • 9 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemekkaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Tarçın
Hazırlanışı:
sütü ,irmiği ve şekeri bir tencereye dökelim koyulaşasıya kadar karıştıralım koyulaşmaya başlayınca vanilya,margarin ve hindistancevizini ilave edelim margarin iyice eriyinceye kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım uygun büyüklükte bir borcamı ıslatıp tatlıyı içine dökelim ve üzerini düzeltelim soğuyunca dilimleyip servis yapabilirsinizAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla

İrmik Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Tatlısı Tarifleri



Çikolata Soslu İrmik Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Sos için:
  • 1 su bardağı süt
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 çay kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 9 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ve fındığı koyup orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin Karışım katılaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve karışımı servis yapacağınız kalıba boşaltın Buzdolabına alarak soğutun Sos için; süt, şeker, kakao ve nişastayı sürekli karıştırarak muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirin, ocaktan almaya yakın üzerine 2-3 çay kaşığı tereyağı ilave edin biraz daha karıştırarak ocaktan alın Servis yapmadan önce buzdolabında soğuttuğunuz irmik tatlısını kalıptan alarak sosunu üzerinde gezdirin Süslemek için dövülmüş fındık kullandım
Not:İsterseniz hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla

İrmik Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Tatlısı Tarifleri



Portakallı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 20 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet portakal
  • Hindistancevizi
Hazırlanışı:
Portakalların kabuğu rendelenirPortakallardan bir tanesi küp küp doğranır
Süt, irmik, şeker, portakal kabukları pişirilmeye başlanılırKoyulaşmaya başlayınca portakal küpleri eklenirMuhallebi kıvamını alınca kalıba dökülüp soğumaya bırakılırSoğuduktan sonra dolapta 3-4 saat bekletilip servis tabağına alınırÜzerine hindistan cevizi serpilip, dilim portakallarla süslenir
Not:Bütün mevsim meyveleri ile yapılabilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.