Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, irmik, tarifleri

İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Helvası Tarifleri







İrmik Helvası
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)
  • 1 küçük paket margarin (125 gr)
  • 1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)
  • 1 çorba kaşığı çam fıstık
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yağ eritilip irmik konur Hafif ateşte pembe kavrulur Fıstık ilave edilir Birkaç kere daha çevrilir Su, süt, şeker konup karıştırılır Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir Demlenmesi için kapak kapatılır
Not:Oktay Usta Tarifi




Alıntı Yaparak Cevapla

İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Helvası Tarifleri



Kaymaklı İrmik Helvası
Malzemeler:
  • 3 su bardağı irmik
  • 2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
  • 25 su bardağı toz şeker
  • 25 su bardağı su
Arası için:
  • 1 kase kuru kaymak
Hazırlanışı:
Dolmalık fıstığı sıvıyağ, tereyağı karışımında ve kısık ateşte kavurun Rengi dönmeden üzerine irmiği de ekleyerek karıştıra karıştıra kavurun Altın gibi kavrulunca üzerine tarçını da ekleyin

Diğer tarafta şerbetini kaynatın Kaynayan şerbeti kavrulan irmiğe ekleyin Suyunu çekince altını kapatıp bir süre demlenmesi için kapağı kapalı bekletiyoruz Daha sonra helvayı karıştırarak soğutun Bir pasta çemberinin içine helvanın yarısını basın Üzerine kaymağı alın(Biraz üstü için ayırın) Daha sonra kalan helvayı da çemebere basıp üzerini kaymak ile süsleyin Bir sür çemberde beklettikten sonra çemberden ayırarak dilim dilim servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla

İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Helvası Tarifleri



Tahinli İrmik Helvası
Malzemeler:
  • 1 Lt Süt
  • 1 Su B Pekmez
  • 1 Su B Tahin
  • Yarım Kg İrmik
  • 1 Paket Margarin
  • 2 Su B Toz Şeker
  • 1 Paket Çam Fıstığı
Üzeri İçin:
  • Badem
Hazırlanışı:
Tencerede margarini eritin Margarin erirken çam fıstığını koyarak kavurun İrmiği ekleyin ve karıştırmaya devam edin Kavurduktan sonra tahini ve pekmezi ekleyin Ayrı bir tencerede sütü ısıtın

Sütü azar azar ilave edin Tahin ve pekmez de sıvı olduğu için, 1 litreden 1 su bardağı eksik sütü ilave edin İyice kavrulan helvayı tepsiye alın Üzerine bastırarak düzleyin Baklava gibi dilimleyin ve her dilimin üzerine bir badem yerleştirerek servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla

İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Helvası Tarifleri



Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası
Malzemeler:
- 2 su b irmik
- 2 su b toz şeker
- 1 su b süt
- 2 su b su
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay b sıvıyağ
- 1 su b kuru üzüm
- 3 parça damla sakızı
Hazırlanışı:
Tencereye 100 grtereyağını alınÜzerine sıvıağ ilave edinTereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurunDaha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edinBaşka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın

Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatınİrmiğin üzerine şerbeti dökünÜzerine 1 su bardağı sütü ilave edinİrmik şerbeti çektikten sonra servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla

İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Helvası Tarifleri



Fındıklı Portakallı İrmik Helvası
Malzemeler:
- 2 su birmik
- 1 su b toz fındık
- 2 su b portakal suyu
- 2 su b toz şeker
- 2 su b su
- 2 çorba k tereyağı
- sıvıyağ
Hazırlanışı:
Helva için ilk olarak tereyağını eritin Ardından üzerine sıvıyağı da ekledikten sonra irmiği ilave edip kısık ateşte sürekli kavurun 2-3 dk kavrulduktan sonra çekilmiş toz fındığı ve portakal kabuğunu da ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin

Şerbeti için ise tencereye 2 su b portakal suyunu, 2 su b suyu ve 2 su b toz şekeri alarak karıştırın Rengi dönen irmiğin üzerine şerbetini döküp kaynayana kadar karıştırın Yoğunlaşınca kapağını kapatıp kısık ateşte demlendirin
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.