![]() |
İrmik Helvası Tarifleri
İrmik Helvası Malzemeler:
Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir. Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır. Not:Oktay Usta Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
İrmik Helvası Tarifleri
Kaymaklı İrmik Helvası
Malzemeler:
Dolmalık fıstığı sıvıyağ, tereyağı karışımında ve kısık ateşte kavurun. Rengi dönmeden üzerine irmiği de ekleyerek karıştıra karıştıra kavurun. Altın gibi kavrulunca üzerine tarçını da ekleyin. Diğer tarafta şerbetini kaynatın. Kaynayan şerbeti kavrulan irmiğe ekleyin. Suyunu çekince altını kapatıp bir süre demlenmesi için kapağı kapalı bekletiyoruz. Daha sonra helvayı karıştırarak soğutun. Bir pasta çemberinin içine helvanın yarısını basın. Üzerine kaymağı alın.(Biraz üstü için ayırın.) Daha sonra kalan helvayı da çemebere basıp üzerini kaymak ile süsleyin. Bir sür çemberde beklettikten sonra çemberden ayırarak dilim dilim servis edin. Not:Oktay Usta Tarifi |
İrmik Helvası Tarifleri
Tahinli İrmik Helvası
Malzemeler:
Tencerede margarini eritin. Margarin erirken çam fıstığını koyarak kavurun. İrmiği ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kavurduktan sonra tahini ve pekmezi ekleyin. Ayrı bir tencerede sütü ısıtın. Sütü azar azar ilave edin. Tahin ve pekmez de sıvı olduğu için, 1 litreden 1 su bardağı eksik sütü ilave edin. İyice kavrulan helvayı tepsiye alın. Üzerine bastırarak düzleyin. Baklava gibi dilimleyin ve her dilimin üzerine bir badem yerleştirerek servis edin. Not:Oktay Usta Tarifi http://www.oktayustam.com/images/tar...elva%20(3).jpg |
İrmik Helvası Tarifleri
Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası
Malzemeler: - 2 su b. irmik - 2 su b. toz şeker - 1 su b. süt - 2 su b. su - 100 gr. tereyağı - Yarım çay b. sıvıyağ - 1 su b. kuru üzüm - 3 parça damla sakızı Hazırlanışı: Tencereye 100 gr.tereyağını alın.Üzerine sıvıağ ilave edin.Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurun.Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edin.Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın. Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatın.İrmiğin üzerine şerbeti dökün.Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin.İrmik şerbeti çektikten sonra servis edin. Not:Oktay Usta Tarifi |
İrmik Helvası Tarifleri
Fındıklı Portakallı İrmik Helvası
Malzemeler: - 2 su b.irmik - 1 su b. toz fındık - 2 su b. portakal suyu - 2 su b. toz şeker - 2 su b. su - 2 çorba k. tereyağı - sıvıyağ Hazırlanışı: Helva için ilk olarak tereyağını eritin. Ardından üzerine sıvıyağı da ekledikten sonra irmiği ilave edip kısık ateşte sürekli kavurun. 2-3 dk. kavrulduktan sonra çekilmiş toz fındığı ve portakal kabuğunu da ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin. Şerbeti için ise tencereye 2 su b. portakal suyunu, 2 su b. suyu ve 2 su b. toz şekeri alarak karıştırın. Rengi dönen irmiğin üzerine şerbetini döküp kaynayana kadar karıştırın. Yoğunlaşınca kapağını kapatıp kısık ateşte demlendirin. Not:Oktay Usta Tarifi http://www.oktayustam.com/images/tar...-irmik-(1).jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.