Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabuğu, karpuz, kireç, reçeli, suyunda

Kireç Suyunda Karpuz Kabuğu Reçeli

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kireç Suyunda Karpuz Kabuğu Reçeli




KİREÇ SUYUNDA KARPUZ KABUĞU REÇELİ

=MALZEMELER=

1 büyük karpuz

1 kilo şeker

1 kilo sönmemiş kireç

1 limon

1 paket vanilya

=HAZIRLANIŞI=

Kalın kabuklu karpuzun içi yendikten sonra kabukları alınır Yeşil kabukları ve içinin kırmızıları soyulup atılır Sadece beyaz kısmı alınır Küçük parçalara ayrılır Dört defa suyu süzülen kireç suyunda yarım saat bekletilir Sonra 8-10 defa yıkanır Limonla kestirilen şurup içine atılır Bir saat sonra indirirken vanilyası ilâve edilir Soğuyunca ikram edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.