ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kireç Suyunda Karpuz Kabuğu Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711281)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:44 AM

Kireç Suyunda Karpuz Kabuğu Reçeli
 

KİREÇ SUYUNDA KARPUZ KABUĞU REÇELİ

=MALZEMELER=

1 büyük karpuz

1 kilo şeker

1 kilo sönmemiş kireç

1 limon

1 paket vanilya

=HAZIRLANIŞI=

Kalın kabuklu karpuzun içi yendikten sonra kabukları alınır. Yeşil kabukları ve içinin kırmızıları soyulup atılır. Sadece beyaz kısmı alınır. Küçük parçalara ayrılır. Dört defa suyu süzülen kireç suyunda yarım saat bekletilir. Sonra 8-10 defa yıkanır. Limonla kestirilen şurup içine atılır. Bir saat sonra indirirken vanilyası ilâve edilir. Soğuyunca ikram edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.