Klasik Mayonez 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Klasik Mayonez 2KLASIK MAYONEZ 2 · 4 iri yumurta sarisi-oda isisinda olacak · 2 tatli kasigi ustu duzlenmis tuz · 2 tatli kasigi kuru hardal tozu · bir cimdik aci toz kirmizi biber-cayenne · 1 limon suyu-taze sikilmis-suzulmus · 2 yemek kasigi su · 2 kap=500 ml kanola, veya misir yagi veya en iyisi hakiki zeytinyagi Her malzeme oda isisnda olmalidir-daha kolay emulsifiye olur-karisir ![]() Robotta,veya blenderda yumurta sarilari+tuz+toz hardal+aci toz biber+limon suyu+su yu iyice karistirin Motor hala calisirken,birkac damla yag ilave edin-hemen koyulasmaya baslar karisim Sonra, ince bir ip gibi,kalan yagi surekli akitmaga devam edin Durdurun Kenarlarini plastik spatula ile asagi siyirin Tadina,tuzuna bakin Buzdolabinda agzi kapali cam kavanozda en fazla 3 gun saklanir Soguk etlerle,sandoviclerde,salatalarda,tavuklarda vs kullanin 2 kap=500 ml cikar![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|