![]() |
Klasik Mayonez 2
KLASIK MAYONEZ 2
· 4 iri yumurta sarisi-oda isisinda olacak · 2 tatli kasigi ustu duzlenmis tuz · 2 tatli kasigi kuru hardal tozu · bir cimdik aci toz kirmizi biber-cayenne · 1 limon suyu-taze sikilmis-suzulmus · 2 yemek kasigi su · 2 kap=500 ml kanola, veya misir yagi veya en iyisi hakiki zeytinyagi Her malzeme oda isisnda olmalidir-daha kolay emulsifiye olur-karisir. Robotta,veya blenderda yumurta sarilari+tuz+toz hardal+aci toz biber+limon suyu+su yu iyice karistirin.Motor hala calisirken,birkac damla yag ilave edin-hemen koyulasmaya baslar karisim.Sonra, ince bir ip gibi,kalan yagi surekli akitmaga devam edin.Durdurun.Kenarlarini plastik spatula ile asagi siyirin.Tadina,tuzuna bakin.Buzdolabinda agzi kapali cam kavanozda en fazla 3 gun saklanir.Soguk etlerle,sandoviclerde,salatalarda,tavuklarda vs kullanin.2 kap=500 ml cikar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.