ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Klasik Mayonez 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710682)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:26 AM

Klasik Mayonez 2
 
KLASIK MAYONEZ 2

· 4 iri yumurta sarisi-oda isisinda olacak

· 2 tatli kasigi ustu duzlenmis tuz

· 2 tatli kasigi kuru hardal tozu

· bir cimdik aci toz kirmizi biber-cayenne

· 1 limon suyu-taze sikilmis-suzulmus

· 2 yemek kasigi su

· 2 kap=500 ml kanola, veya misir yagi veya en iyisi hakiki zeytinyagi

Her malzeme oda isisnda olmalidir-daha kolay emulsifiye olur-karisir.
Robotta,veya blenderda yumurta sarilari+tuz+toz hardal+aci toz biber+limon suyu+su yu iyice karistirin.Motor hala calisirken,birkac damla yag ilave edin-hemen koyulasmaya baslar karisim.Sonra, ince bir ip gibi,kalan yagi surekli akitmaga devam edin.Durdurun.Kenarlarini plastik spatula ile asagi siyirin.Tadina,tuzuna bakin.Buzdolabinda agzi kapali cam kavanozda en fazla 3 gun saklanir.Soguk etlerle,sandoviclerde,salatalarda,tavuklarda vs kullanin.2 kap=500 ml cikar.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.