Safran Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safran Sosu



Safran Sosu

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 300ml balık suyu
  • 1 çay kaşığı safran lifi bir miktar daha garnish etmek için
  • 80g yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
Hazırlanışı

Balık suyunu tencerenin içerisine boşalt ve yavaşça ısıt Bir kasenin içerisine safranları koy 5 yemek kaşığı kadar balık suyu ilave et bir kenarda beklet Ayrı bir tencerede yağı erit un, tuz ve safran karışımını içerisine kat dikkatli bir şekilde karıştır ve yavaşça geriye kalan balık suyunun tamamını kat tencerenin ağzını kapat ve yavaş ısıda 15dk kadar pişir tadına bak gerekliyse tuz ilave et Safran lifiyle servis et Kullanıldığı Yerler suda pişirmelerde veya fırında balık pişirmelerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.