Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acili, baharatli, evde, içinde, korkmadan, maddeler, olmayan, saglikli, yapilmis, zararli

Baharatli,Az Acili Evde Yapilmis ,İcinde Zararli Maddeler Olmayan, Saglikli,Korkmadan

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatli,Az Acili Evde Yapilmis ,İcinde Zararli Maddeler Olmayan, Saglikli,Korkmadan




BAHARATLI,AZ ACILI EVDE YAPILMIS ,ICINDE ZARARLI MADDELER OLMAYAN, SAGLIKLI,KORKMADAN COCUKLARINIZA VS YEDIREBILECEGINIZ KECAP
· 1 kilo domates konservesi veya taze domates
· 4 yemek kasigi zeytinyagi
· 1 orta sogan-incecik kiyin
· 1 adet cok aci yesil veya kirmizi,taze biber-ABD de jalapeno/halapeno okunur-cekirdeklerini alin,kiyinya da kurutulmus kirmizi biber veya tazesi
· 2-3 dis ezilmis sarimsak
· 3 yemak kasigi toz seker
· 3 yemek kasigi pekmez ( ABD de sadece 3 yemek kasigi kahverengi seker-pekmez ve seker Turkiye icindir)
· 4 adet butun karanfil baharati
· 5-6 adet kakule cekirdek tohumu-cardamom seeds-arastirin,baharatcilarda var
· ½ tatli kasigi butun siyah karabiber taneleri
· 2 adet butun yildiz gibi kahverengi anason yildizi-star anise
· 1 adet kuru defne yapragi
· 1 kucuk tarcin cubugu
· 1 yemek kasigi kuru hardal tozu
· 1 ½ yemek kasigi beyaz elma sirkesi
· ¼ tatli kasigi aci toz biber-cayenne
· 1 ½ yemek kasigi yesil limon=lime suyu=limon suyu
· ½ tatli kasigi tuz
· Aci sevmezseniz cikartin tariften
· Ideali tum baharatlari bulup koyup,bunu tadmaniz;ama bulamadiginiz baharatlari atlayin;dunyanin sonu degil!
Domateslerin suyunu ve kendilerini buyuk delikli suzgecten bastirarak gecirin ;suzgec ustunde kalan kabuklari ,katilari atinBir kenara koyun
Zeytinyagini alti kalin celik kapta orta ateste isit;sogan+aci halapeno/taze,kurutulmus tane ve kiyilmis kirmizi biber+sarimsagi 15 dakika kadar karistirarak,seffaf olana kadar pisirinDomatesleri+kahverengi sekeri veya seker ve pekmezi koyun ve karistirin
Muslin/tulbentten 20 cm kare gibi bir parca kesin;ortasina karanfil+ kakule+ karabiberler +anason yildizi+defne yapragi+tarcin cubugunu koyun ve kese gibi yapin ve kalinca iple boynundan baglayin ve tencerenin icine sallayin+hardal tozunu ekleyinOrta ateste ortalama 25 dakika gibi , elinizdeki ketcap malzemesinin 2/3 cu kalana kadar kaynatin/ pisirinSimdi buna sirke+aci toz biber+limon suyu+tuz koyun ve altini kisin ve 10 dakika pisirinTulbente sarili olanlari cikartin, tencerenin icine suzun,sikin ve de atinDerin ve genis bir kaba,tepsiye dokun;sogutun Sterilize edilmis sicak kavanoza koyun;agzini kapatin;buzdolabina koyun-en fazla bir hafta korunabilirDilerseniz dondurabilirsiniz bir kisminiMartha Steward

NOT;Cig yumurta,cig yumurta aklari asla hamile kadinlar, bebekler, kucuk cocuklar,yaslilar ve bagisiklik /imun sistemi cesitli nedenlerle hastalanmis olanlar,HIV/AIDS lilerde tum oteki kronik saglik problemleri nedeni ile bagisiklik sistemi zayiflamis olanlar icin,HASTALAR ICIN hazirlanan yiyeceklerde KULLANILMAMALIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.