![]() |
Baharatli,Az Acili Evde Yapilmis ,İcinde Zararli Maddeler Olmayan, Saglikli,Korkmadan
BAHARATLI,AZ ACILI EVDE YAPILMIS ,ICINDE ZARARLI MADDELER OLMAYAN, SAGLIKLI,KORKMADAN COCUKLARINIZA VS YEDIREBILECEGINIZ KECAP · 1 kilo domates konservesi veya taze domates · 4 yemek kasigi zeytinyagi · 1 orta sogan-incecik kiyin · 1 adet cok aci yesil veya kirmizi,taze biber-ABD de jalapeno/halapeno okunur-cekirdeklerini alin,kiyin.ya da kurutulmus kirmizi biber veya tazesi · 2-3 dis ezilmis sarimsak · 3 yemak kasigi toz seker · 3 yemek kasigi pekmez ( ABD de sadece 3 yemek kasigi kahverengi seker-pekmez ve seker Turkiye icindir) · 4 adet butun karanfil baharati · 5-6 adet kakule cekirdek tohumu-cardamom seeds-arastirin,baharatcilarda var · ½ tatli kasigi butun siyah karabiber taneleri · 2 adet butun yildiz gibi kahverengi anason yildizi-star anise · 1 adet kuru defne yapragi · 1 kucuk tarcin cubugu · 1 yemek kasigi kuru hardal tozu · 1 ½ yemek kasigi beyaz elma sirkesi · ¼ tatli kasigi aci toz biber-cayenne · 1 ½ yemek kasigi yesil limon=lime suyu=limon suyu · ½ tatli kasigi tuz · Aci sevmezseniz cikartin tariften · Ideali tum baharatlari bulup koyup,bunu tadmaniz;ama bulamadiginiz baharatlari atlayin;dunyanin sonu degil! Domateslerin suyunu ve kendilerini buyuk delikli suzgecten bastirarak gecirin ;suzgec ustunde kalan kabuklari ,katilari atin.Bir kenara koyun. Zeytinyagini alti kalin celik kapta orta ateste isit;sogan+aci halapeno/taze,kurutulmus tane ve kiyilmis kirmizi biber+sarimsagi 15 dakika kadar karistirarak,seffaf olana kadar pisirin.Domatesleri+kahverengi sekeri veya seker ve pekmezi koyun ve karistirin. Muslin/tulbentten 20 cm kare gibi bir parca kesin;ortasina karanfil+ kakule+ karabiberler +anason yildizi+defne yapragi+tarcin cubugunu koyun ve kese gibi yapin ve kalinca iple boynundan baglayin ve tencerenin icine sallayin+hardal tozunu ekleyin.Orta ateste ortalama 25 dakika gibi , elinizdeki ketcap malzemesinin 2/3 cu kalana kadar kaynatin/ pisirin.Simdi buna sirke+aci toz biber+limon suyu+tuz koyun ve altini kisin ve 10 dakika pisirin.Tulbente sarili olanlari cikartin, tencerenin icine suzun,sikin ve de atin.Derin ve genis bir kaba,tepsiye dokun;sogutun. Sterilize edilmis sicak kavanoza koyun;agzini kapatin;buzdolabina koyun-en fazla bir hafta korunabilir.Dilerseniz dondurabilirsiniz bir kismini.Martha Steward. NOT;Cig yumurta,cig yumurta aklari asla hamile kadinlar, bebekler, kucuk cocuklar,yaslilar ve bagisiklik /imun sistemi cesitli nedenlerle hastalanmis olanlar,HIV/AIDS lilerde tum oteki kronik saglik problemleri nedeni ile bagisiklik sistemi zayiflamis olanlar icin,HASTALAR ICIN hazirlanan yiyeceklerde KULLANILMAMALIDIR. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.