Şatobriyan Sos |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şatobriyan SosŞATOBRİYAN SOS =MALZEMELER= 50 gram arpacık soğan 50 gram mantar bölünmüş 2 adet defne yaprağı 1 dal fesleğen 200 ml beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu 100 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çimdik karabiber =HAZIRLANIŞI= İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı, taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3?ü kalıncaya kadar çektirin Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan karışımı alın İnce bir süzgeçten geçirip süzün Tereyağını katıp karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|