ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şatobriyan Sos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710646)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:32 AM

Şatobriyan Sos
 

ŞATOBRİYAN SOS

=MALZEMELER=

50 gram arpacık soğan

50 gram mantar bölünmüş

2 adet defne yaprağı

1 dal fesleğen

200 ml beyaz şarap

1 litre koyulaştırılmış et suyu

100 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çimdik karabiber

=HAZIRLANIŞI=

İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı, taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3?ü kalıncaya kadar çektirin.

Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan karışımı alın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.

Tereyağını katıp karıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.