Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antepfıstıklı, helvası, kaşık

Antepfıstıklı Kaşık Helvası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Kaşık Helvası



ANTEPFISTIKLI KAŞIK HELVASI TARİFİ

35 su bardağı(bir paket) irmik<
250 gram margarin<
5 su bardağı süt<
2 su bardağı su<
3 su bardağı şeker<
1 paket vanilya<
üzerine serpmek için:
antepfıstığı<
pudra şekeri<

YAPILIŞI:Bir tencerede yağı eritin irmiği ilave edip iyice kavurun Başka tencerede sütü ve suyu kaynatın Şekeri ve vanilyayı koyun Şeker eridikten sonra ocaktan indirin

Kavurduğunuz irmiğe şekerli sütü ilave edip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp sütü çekene kadar kaynatın Tencereyi ocaktan indirdikten sonra 20 dakika demlendirin
Helvayı kaşıkla alıp servis tabağına koyun isteğinize göre antepfıstığı ve pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.