![]() |
Antepfıstıklı Kaşık Helvası
ANTEPFISTIKLI KAŞIK HELVASI TARİFİ
3.5 su bardağı(bir paket) irmik< 250 gram margarin< 5 su bardağı süt< 2 su bardağı su< 3 su bardağı şeker< 1 paket vanilya< üzerine serpmek için: antepfıstığı< pudra şekeri< YAPILIŞI:Bir tencerede yağı eritin. irmiği ilave edip iyice kavurun. Başka tencerede sütü ve suyu kaynatın. Şekeri ve vanilyayı koyun. Şeker eridikten sonra ocaktan indirin. Kavurduğunuz irmiğe şekerli sütü ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp sütü çekene kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan indirdikten sonra 20 dakika demlendirin. Helvayı kaşıkla alıp servis tabağına koyun. isteğinize göre antepfıstığı ve pudra şekeri serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.