Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baje, gürcü, tarifi, tavuğu

Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi





Malzemeler
  • 1 adet tavuk
    8 su bardağı ılık su
    2 çorba kaşığı mısır unu
    4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
    2 çorba kaşığı safran
    2 çorba kaşığı kişniş
    Tuz, pulbiber
    6-7 diş sarmısak

Gürcü Tavuğu (Baje) Yapılışı

Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın Sos için mısır unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın Kıyılmış sarmısağı ekleyin Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın Sosun içine atıp karıştırın Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.