ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710112)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:35 AM

Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi
 


Malzemeler
  • 1 adet tavuk
    8 su bardağı ılık su
    2 çorba kaşığı mısır unu
    4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
    2 çorba kaşığı safran
    2 çorba kaşığı kişniş
    Tuz, pulbiber
    6-7 diş sarmısak

Gürcü Tavuğu (Baje) Yapılışı

Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın. Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın. Sos için mısır unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın. Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın. Kıyılmış sarmısağı ekleyin. Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın. Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın. Sosun içine atıp karıştırın. Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın..



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.