Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
badem, fındıklı, giresun

Fındıklı Badem (Giresun)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Badem (Giresun)



Fındıklı Badem (Giresun)

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Malzemeler:
1 kg unu
1250 gr şeker
20 akı

Hazırlanışı:
Fındık unu, şeker ve akları karıştırılır Kısık ateşte 15 dakika sürekli karıştırarak haşlanır Soğumaya bırakılırŞanti torbasıyla bir tepsiye yuvarlak yuvarlak sıkılarak dizilir Tepsi fırına konularak 25 dakika normal ısıda pişirilir Soğuduktan sonra servis yapılır

Not: Fındıklı diye anılan bu pasta yörede enerji ve güç kaynağı olarak bilinir Tüketimi çok fazladır Bu pasta başka illerde acı olarak tanınır İlimizde tamamen tan yapıldığı için lı denmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.