Fındıklı Badem (Giresun) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Badem (Giresun)Fındıklı Badem (Giresun) Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemeler: 1 kg unu 1250 gr şeker 20 akı Hazırlanışı: Fındık unu, şeker ve akları karıştırılır Kısık ateşte 15 dakika sürekli karıştırarak haşlanır Soğumaya bırakılırŞanti torbasıyla bir tepsiye yuvarlak yuvarlak sıkılarak dizilir Tepsi fırına konularak 25 dakika normal ısıda pişirilir Soğuduktan sonra servis yapılır Not: Fındıklı diye anılan bu pasta yörede enerji ve güç kaynağı olarak bilinir Tüketimi çok fazladır Bu pasta başka illerde acı olarak tanınır İlimizde tamamen tan yapıldığı için lı denmektedir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|