![]() |
Fındıklı Badem (Giresun)
Fındıklı Badem (Giresun)
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemeler: 1 kg. unu 1250 gr. şeker 20 akı. Hazırlanışı: Fındık unu, şeker ve akları karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika sürekli karıştırarak haşlanır. Soğumaya bırakılır.Şanti torbasıyla bir tepsiye yuvarlak yuvarlak sıkılarak dizilir. Tepsi fırına konularak 25 dakika normal ısıda pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. Not: Fındıklı diye anılan bu pasta yörede enerji ve güç kaynağı olarak bilinir. Tüketimi çok fazladır. Bu pasta başka illerde acı olarak tanınır. İlimizde tamamen tan yapıldığı için lı denmektedir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.