Etli Patlıcan Tavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patlıcan TavasıMalzemeler
Yapılışı Önce, patlıcanları ayıklayıp bol su ile yıkayın Sonra, daire şeklinde kesip tuzlu suda biraz beklettikten sonra, güzelce süzün Bir tavada, yağınızı kızdırıp, iyice kuruladığınız halka patlıcanlarınızı kızartın Beri yanda, kemiksiz parça koyun etinizi yıkayın Az yağda kavurun, daha sonra üzerine su katıp pişirin Kızarttığınız patlıcanların üzerine, pişmiş etleri, hepsinin üzerine de, halka halka doğradığınız domatesleri, kuru soğanı, yeşil sivri biberi, tuzu ve kırmızı acı toz biberi ilâve edin En sonunda da, az su koyun Kısık ateşte, yemek kıvamını alana kadar pişirin |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|