Selanik Kavurma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik Kavurma



Malzemeler :
1 kg az yağlı kuzu eti
1/2 kg mantar
1 büyük baş soğan
1/2 demet dereotu
1 orta boy yoğurt
2 diş sarımsak
1 y kaşığı donmuş mısır
1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı margarin
tuz,karabiber,kekik



--- Et Yemekleri ---- şelale kebap Çiçek Sosis SELANİK KAVURMA Biberli biftek Beşamelli Nuar Alinazik
Hazırlanışı :

Soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayın,margarini orta boy bir tencerede eritip havuç ve soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşince halka kalka doğradığınız mantarlarıda ekleyerek 3-4 dakika daha malzemeleri kavurun, daha sonra etleri tencereye katın ve 5 dadika daha karıştırmaya devam edin, tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun, 1 bardak su ve 1 kaşık mısırı ekleyerek tencerenin ağzını kapatın, et suyunu çekince ve etler piştiğinde yemeğin altını kapatın(Etin sertlik durumuna göre 1/2 bardak ılık su ekleyebilirsiniz)

Diğer tarafta sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve servis yapacağınız tabağın içine 4 kaşık sarmısaklı yoğurttan koyun,daha sonra tencereden 3 kaşık kavurmayı yoğurt bulunan tabağa ilave edin, etlerin üzerinede ince ince doğradığınız dereotlarını serpiştirinYemeğimiz servise hazırdır
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.