Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
garnitürsote, yemede, yemekler

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Sote Yemekler

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Sote Yemekler



Sote patates

Mlz:2kg patates,1 çk treyağ,1 fincan sıvı yağ,tuz,karabiber

Patatesleri yuvarlaklar halinde dilimleyin ve pişme esnasına kadar su içinde bekletin Patatesleri tekrar yıkayın, süzün ve bir bezle fazla sularını emdirin Tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve kızdırın Suyunu emdirdiğiniz patateslerin yarısını kızgın tavaya koyun ve beş dakika pişirdikten sonra tereyağının yarısını ilave edin Patatesleri 15-20 dakika kızartın İkinci yarısını da, yine aynı şekilde pişirin Patateslerin içi iyi pişmediyse, birkaç dakika fırına vererek pişmelerini sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Sote Yemekler

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Sote Yemekler



Sebzeli pilav

Mlz:
3 su bardağı prinç
100 gr kültür mantarı
1 su bbezelye
2 çk tereyağ
2 havuç
2 kabak
1 soğan
tuz,karabiber

Pirinci ayıkladıktan sonra yıkayın ve süzün Soğanı soyup incecik kıyın Mantarları fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın Havucu ve kabağı küçük parçalara (tavla zarı şeklinde) doğrayın ve ayrı kaplarda haşlayarak pişirip süzün Bezelyeyi de haşlayın ve süzün Fırına girebilir bir tencerede, tereyağında soğanı öldürün ve içine mantarı katıp 4-5 dakika kavurun Üzerine pirinci ilave edip tuz ekin Üç su bardağı suyu tecereye ekledikten sonra bir defa karıştırın ve bir taşım kaynatın Tencerenin üzerini kapatıktan sonra kızgın bir fırına vererek 20 dakika civarında pişirin Pilavı fırından aldıktan sonra beş dakika dinlendirin Daha önceden haşladığınız sebzeleri ilave ederek pilavı son bir kez karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Sote Yemekler

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Sote Yemekler



Üç renk pilav

Mlz:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı mısır
1 domates ,tuz

Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra süzün İçinde biraz kızdırılmış 3 çorba kaşığı tereyağı bulunan tencereye boşaltın Tahta bir kaşıkla karıştırarak pirinci on dakika kavurun 3 su bardağı sıcak suyu katın Tuzunu serptikten sonra tencerenin kapağını örtün Tencereyi önce kuvvetli ateşte tutun On beş dakika sonra ateşin ısısını orta dereceye göre ayarlayın Pirincin suyunu çekene kadar pişirin Bezelyeyi haşlayın Domatesi 1 tatlı kaşığı tereyağ ilave ederek pişirin Hazırladığınız pilav demlendikten sonra üçe bölün İlk yarısına bezelyeyi katın Delikli bir kek kalıbına yerleştirin İkinci parçaya pişmiş domatesi, üçüncüye ise konserve mısırı karıştırın Hepsini kek kalıbına bastırarak doldurun Ters çevirip servis yapın Dilerseniz kıyılmış dereotuyla da süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.