Newton Sözleri |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Newton SözleriIsaac Newton Sözleri Isaac Newton un özlü sözleri -Biz düşüncelerimiz değiliz, biz düşüncelerimizin düşüncesiyiz -Eğer diğer insanlardan benim için birşeyler yapmalarını bekleseydim hiç birşey yapamazdım -Ben, benden öncekilerin omuzlarına tırmandığım için onlardan biraz daha ilerisini görebildim -Eğer daha ileriyi gördüysem, devlerin omuzlarında durduğum için olmuştur -İnsanlar sayılar gibidir, o insanın değeri ise o sayının içinde bulunduğu sayı ile ölçülür -Plato benim arkadaşım, Aristoteles benim arkadaşım ancak benim en büyük arkadaşım doğruluk -Yıldızların hareketlerini hesaplayabilirim ancak insanların deliliklerini değil -Tanrı her şeyi ölçüyle yaratmıştır Ağırlık, sayı ve uzunluk -Diğer tüm kanıtları bir yana bırakırsak baş parmak bile benim Tanrı'nın varlığına inanmam için yeterlidir -Aşk köprü kurmaktır İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar -Sağlam bir tahmin olmadan, hiçbir büyük buluş yapılmamıştır Ne demek yanlış? Ben mi? -Dünyaya nasıl göründüğümu bilmiyorum ; ama ben kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|