![]() |
Newton Sözleri
Isaac Newton Sözleri
Isaac Newton un özlü sözleri -Biz düşüncelerimiz değiliz, biz düşüncelerimizin düşüncesiyiz. -Eğer diğer insanlardan benim için birşeyler yapmalarını bekleseydim hiç birşey yapamazdım. -Ben, benden öncekilerin omuzlarına tırmandığım için onlardan biraz daha ilerisini görebildim. -Eğer daha ileriyi gördüysem, devlerin omuzlarında durduğum için olmuştur. -İnsanlar sayılar gibidir, o insanın değeri ise o sayının içinde bulunduğu sayı ile ölçülür. -Plato benim arkadaşım, Aristoteles benim arkadaşım ancak benim en büyük arkadaşım doğruluk. -Yıldızların hareketlerini hesaplayabilirim ancak insanların deliliklerini değil. -Tanrı her şeyi ölçüyle yaratmıştır. Ağırlık, sayı ve uzunluk. -Diğer tüm kanıtları bir yana bırakırsak baş parmak bile benim Tanrı'nın varlığına inanmam için yeterlidir. -Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. -Sağlam bir tahmin olmadan, hiçbir büyük buluş yapılmamıştır. Ne demek yanlış? Ben mi? -Dünyaya nasıl göründüğümu bilmiyorum ; ama ben kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum. |