![]() |
Kudüs, Gazze Ve Biz |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Kudüs, Gazze Ve BizAkşamın alaca karanlığı, kızıl deniz’in parıltılı sularına çökmüş ve morumsu, hüzünlü bir manzara meydana getirmişti ![]() Akabe sahilinde durmuş, ısrarlı bakışlarla karşı kıyıları gözlüyorum ![]() ![]() ![]() Duygularım karma karışık nazar ettiğim nokta elimi uzatsam ulaşacak kadar yakın, ama bir o kadar da ulaşılmaz, benim için ![]() Mahsun, biraz da mahçup gülümsüyorum karşı sahile ![]() Orası, öylece boynu bükük duran o mekan; kanayan yara Filistin’di demek ![]() ![]() Suskunluğumu fark eden arkadaş, “hayırdır ne oldu?” diye soruyor ![]() ![]() Gülüyor ve “Sen bunu her zaman yapıyorsun zaten” diyor ![]() O an karşı kıyıdan buraya, Ürdün topraklarında bulunan bu şirin yerleşim birimine hatta bu ülkenin dört bir yanına, zorla sürgün edilmiş mazlum Filistin halkına mı, yoksa yanımdaki umursamaz Arap arkadaşa mı daha çok üzülmem gerektiğini kestiremedim açıkçası ![]() İçim hiç olmadığı kadar çok acıyor, canım fena halde yanıyordu ![]() Zira karşılaştığım coğrafi manzara karşısında sadece şaşırmamış aynı zamanda çok üzülmüştüm ![]() Çünkü, tıpkı İstanbul boğazı gibi uzanıp giden Kızıl denizin etrafında halenenen ülkelere ve bulundukları pozisyona hayretle bakakalıyorum ![]() Sahilinden tüm kızıl denizi ve çevresini görebildiğim Ürdün, hemen yanı başında denizin oval kısmında bulunan, gönlümün kanatlanıp uçtuğu Kabe’mizin bulunduğu ve Efendimizin mekanı Suudi Arabistan toprakları ![]() ![]() ![]() Hüngür hüngür ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Mantığım ve duygularım bu durumu bir türlü kabul edemiyordu ![]() İbretle ve hayretle Akabe sahilindeki kocaman burna kondurulmuş saraya bakıyorum ![]() ![]() İsrail’in uyguladığı ambargolardan dolayı tecrit edilen, aç susuz bir halde silahların gölgesinde yaşamaya mecbur bırakılmış ve dahası tüm İslam aleminin kutsalı olan Kudüs’ü savunmaya çabalayan Filistin halkına kapılarını sımsıkı kapatan sınır komşu Mısır ![]() ![]() Bütün Müslümanların her yıl topraklarında “Lebbeyk “ diye haykırdığı, Efendimizin zulmü ve haksızlığı ortadan kaldırmak için bizzat üzerinde cihat ettiği o mübarek topraklara doğru çeviriyorum bakışlarımı ![]() Kudüs’ü Siyonistlerin emellerinden korumak sadece Filistinlilerin görevimidir ![]() Amerikanın, İslam ülkelerini işgal etmesi, kan dökerek “terörizmi durduracağını” iddia etmesi, bu gün artık inandırıcılığını kaybetmiştir ![]() ![]() Ancak tüm bunlar yaşanırken, asıl mühim olan şey bütün dünyanın, karşı karşıya kaldığı son derece mühim olan sınavıdır ![]() Zalim, zulmünü olanca vahşeti ile devam ettirirken, mazlumun yanında yer almayan ve kişisel çıkarları buna müsaade etmeyen modern dünya ve elbette ki biz Müslümanlar ![]() ![]() ![]() Şu an Gazze’de sıkışıp kalan, giriş ve çıkışlar İsrail askerleri tarafından engellendiği için, açlığa, hastalığa ve ölüme terk edilen Filistinlilerin ahı gök kubbeyi inletiyordur kuşkusuz ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle ya! ![]() ![]() Tüm yapıp ededurduklarımız kendi elimizledir ![]() ![]() Vah bize ![]() ![]() Ne yazık ki, sözün hükmünün bittiği yerdeyiz ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|