Mantar Nasıl Haşlanmalı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Nasıl Haşlanmalı



Mantar Nasıl Haşlanmalı

Mantarı aşağıda belirttiğimiz şekilde haşlarsanız daha lezzetli olacaktır

Mantar Nasıl Haşlanır

Malzemeler:

400 gr Mantar

1/2 Limon Suyu

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Su Bardağı Su

Önemli Not :

Taze mantarlar uzun süre tazeliğini koruyamazlar Zaman içerisinde sulanarak çürürler O nedenle mantarları uzun süre saklamanın yolu ise haşlayarak kendi suyu içerisinde kavonozlarda saklamaktır Bu sayede mantarlar tat ve lezzetinden bir şey kaybetmezler Tarifim mantarlarınızı uzun süre koruyacaktır

Ön Hazırlık:

Mantarların kök kısmı kesilmemişse kesilecek ve iki su yıkanacak süzülecek

Maharetini Göster:

Tencere içerisine su 1/2 Limon suyu tuz katılacak karıştırılacak Tencerede ki su kaynadıktan sonra mantarlar tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak Saat'a bakılacak bir yere not edilecek Ara sıra tencere karıştırılacak 5 Dakika süre sonunda mantarlarınız hazır Mantarlar tencere içerisinde suyu ile beraber soğutulacak Soğuduktan sonra uygun bir kap içerisinde kendi suyu ile birlikte muhafaza edilecek Sonrası malum

'Kolay Gelsin'


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.