Mantar Nasıl Haşlanmalı |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Nasıl HaşlanmalıMantar Nasıl Haşlanmalı Mantarı aşağıda belirttiğimiz şekilde haşlarsanız daha lezzetli olacaktır Mantar Nasıl Haşlanır Malzemeler: 400 gr Mantar 1/2 Limon Suyu 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Su Bardağı Su Önemli Not : Taze mantarlar uzun süre tazeliğini koruyamazlar Zaman içerisinde sulanarak çürürler O nedenle mantarları uzun süre saklamanın yolu ise haşlayarak kendi suyu içerisinde kavonozlarda saklamaktır Bu sayede mantarlar tat ve lezzetinden bir şey kaybetmezler Tarifim mantarlarınızı uzun süre koruyacaktır Ön Hazırlık: Mantarların kök kısmı kesilmemişse kesilecek ve iki su yıkanacak süzülecek Maharetini Göster: Tencere içerisine su 1/2 Limon suyu tuz katılacak karıştırılacak Tencerede ki su kaynadıktan sonra mantarlar tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak Saat'a bakılacak bir yere not edilecek Ara sıra tencere karıştırılacak 5 Dakika süre sonunda mantarlarınız hazır Mantarlar tencere içerisinde suyu ile beraber soğutulacak Soğuduktan sonra uygun bir kap içerisinde kendi suyu ile birlikte muhafaza edilecek Sonrası malum 'Kolay Gelsin' |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|