ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Mantar Nasıl Haşlanmalı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=650706)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 05:45 PM

Mantar Nasıl Haşlanmalı
 
Mantar Nasıl Haşlanmalı

Mantarı aşağıda belirttiğimiz şekilde haşlarsanız daha lezzetli olacaktır

Mantar Nasıl Haşlanır

Malzemeler:

400 gr Mantar

1/2 Limon Suyu

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Su Bardağı Su

Önemli Not :

Taze mantarlar uzun süre tazeliğini koruyamazlar Zaman içerisinde sulanarak çürürler O nedenle mantarları uzun süre saklamanın yolu ise haşlayarak kendi suyu içerisinde kavonozlarda saklamaktır Bu sayede mantarlar tat ve lezzetinden bir şey kaybetmezler Tarifim mantarlarınızı uzun süre koruyacaktır

Ön Hazırlık:

Mantarların kök kısmı kesilmemişse kesilecek ve iki su yıkanacak süzülecek

Maharetini Göster:

Tencere içerisine su 1/2 Limon suyu tuz katılacak karıştırılacak Tencerede ki su kaynadıktan sonra mantarlar tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak Saat'a bakılacak bir yere not edilecek Ara sıra tencere karıştırılacak 5 Dakika süre sonunda mantarlarınız hazır Mantarlar tencere içerisinde suyu ile beraber soğutulacak Soğuduktan sonra uygun bir kap içerisinde kendi suyu ile birlikte muhafaza edilecek Sonrası malum

'Kolay Gelsin'



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.