Et Dolması Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Dolması Nasıl YapılırEt Dolması Tarifi Malzemeler 3 adet büyükçe dana göğüs eti 4-5 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı biber salçası 3/2 su bardağı pirinç 3-4 adet mantar 1 kuru soğan 1 yumurta (Haşlanmış) Bir parça doğranmış maydanoz Pul biber Karabiber Tuz 1-2 kaşık tereyağı Et Dolması Yapılışı Öncelikle etleri uzun tarafından içine malzeme doldurabilecek şekilde kese gibi sivri bir bıçakla kesiniçine tuz ve karabiber serpinSarımsağı ezerek yağ ve salça ile karıştırın ve etin her tarafına sürün1 gece buzdolabında bekletin Ertesi gün soğanı tencerede pembeleştirin,mantarları doğrayarak soğana katınBiraz piştikten sonra pirinci ilave edinBir iki kez karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzunu ilave ederek pilav gibi pişirinİndirene yakın maydanozu ve doğranmış yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın Etleri alarak pilavdan içlerine doldurun ve ağzını kürdanla teyel atar gibi sıkıştırınBaşka bir tencereye 2-3 kaşık yağ koyarak etlerin her iki tarafını da kızartınÜzerine soğan,biber ve bir domatesi dörde bölerek koyunÇok az su (çay bardağının çeyreği kadar) koyarak kısık ateşte yarım saat kadar demleyin Etleri hafif soğuduktan sonra dilim dilim keserek salata yanında servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|